Ayrıca okul, ilçeler bazında kabul gören tek, Adıyaman ili genelinde ise hibe almaya hak kazanan iki okuldan biri olmanın gururunu yaşadı.

Projemiz için böylesi büyük olanaklara sahip, uluslararası alanda tanınmış bir kuruluşta ve Almanya gibi gerek sanayi gerekse teknolojik anlamda dünya devi kabul edilen bir ülkede 2 hafta boyunca eğitim almanın öğrencilerimize kazandıracağı birçok nitelik mevcuttur. Öğrencilerimiz proje bağlamında, staj eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında yapma şansı yakalayacak, mesleki eğitimlerini farklı bir ülkenin kurumunda geliştirme fırsatı bulacak ve yeni bir kültüre ait özellikleri tanıyarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaklardır.

Bu projeyle öğretmenlerimiz, öğrencilere yeni ve farklı öğretim teknikleriyle ders anlatımı konusunda kendini geliştireceklerdir. Bunun yanı sıra, mesleki eğitim gören öğrencilerin ve okulların başarısının artmasına destek verecek, uluslararası uygulamaların öğrenilmesiyle, okulların vizyonu doğrultusunda çalışmalar yapacak ve kültürel farkındalıkları artacaktır” dedi.