Yaklaşık 4 yıldır Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesinde okul müdürlüğü yapan ve başarılı çalışmalara imza atan Mehmet Demirel, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Öğretmenliğinden müdürlüğüne kadar görev yaptığı süre boyunca Bakanlık Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Kaymakamları ve Sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli ödül ve başarı belgeleri alan Mehmet Demirel, Besni’nin tanıtımında da kültürünün gün ışığına çıkartılmasında aktif roller oynadı.

Besni Güncel Gazetesi olarak Mehmet Demirel'e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

MEHMET DEMİREL KİMDİR?

Coğrafya Uzman Öğretmeni olan Mehmet Demirel 1968 yılında Besni'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Besni’de tamamladı. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Coğrafya Ana Bilim Dalını bitirdi. Meslek hayatına Gaziantep’in Araban ilçesinde başladı. Üçgöz Köyü İlköğretim Okulunda çalıştıktan sonra Besni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Coğrafya öğretmeni olarak tayin oldu. Geçmişte müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca Besni Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde kurucu müdür ve müdür vekili olarak çalıştı. 01.03.2012 tarihinde Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevine başladı.18.09.2014 tarih ve 4952 sayılı kaymakamlık onayı ile müdür vekili olarak görevlendirildi. 01.12.2014 tarih ve 12705949/903.02.01/5902854 sayılı valilik makamın onayı ile 03.12.2014 tarihinde Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesinde okul müdürü olarak göreve başladı.

Çalıştığı süre içerisinde Bakanlık Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Kaymakamları ve Sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli ödül ve başarı belgeleri ile taltif edildi.

TEMA Vakfı İlçe Başkanlığı ile birlikte, Adıyaman ve İlçeleri Eğitim Kültür Vakfı (ADİLEV) Mütevelli Heyeti üyesi, Türk Kızılay'ı Derneği Besni Şube Başkan Vekili, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kurulu Genel Sekreteri, Besni- Troisdorf (Almanya) Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı, Besni Fenerbahçeliler Derneği, Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği, Besni Spor Kulübü ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti gibi sivil toplum örgütlerinde üyelik ve yöneticilik yaptı.

Yerli ve yabancı çeşitli basın yayın organlarında haber, yazı ve demeçleri yayınlandı. Gaziantep Güncel gazetesinde bir süre günlük yazıları çıktı. Halen Besni Ekspres gazetesinde yazıları yayınlanmaktadır. Ayrıca yayınlanmaya hazır kitapları da bulunmaktadır.

Adıyaman’ın ve Besni’nin tanıtımında, kültürünün gün ışığına çıkartılmasında aktif roller oynadı. Adıyaman Valiliği ve Besni Kaymakamlığının hazırladığı WEB sayfaları, tanıtım broşürleri ve kitaplarının hazırlanmasında aktif olarak komisyonlarda bulundu.

14 Ekim1998 yılında zamanın Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşkünde düzenlenen törene davet edildi. Yurt içinde ve dışında birçok üst düzey toplantı, seminer, konferans ve kamplara katıldı.

Fransa, Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Danimarka, İspanya, Romanya, Macaristan, Ukrayna, Polonya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Liechtenstein, Lüxembourg, Vatikan, Malta ve Sicilya (İtalya´ya bağlı özerk bölge) gibi ülkelerde çeşitli inceleme ve proje çalışmalarında bulundu.