Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği personeli, Besni merkezdeki okullarda  yapmış olduğu polislik mesleği tanıtımı ve trafik kurallarına eğitimini köy okullarında vermeye devam ediyor.

Eğitimler kapsamında Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Büro Amirliği personelleri ilçemize bağlı Çomak köyünde bulunan ortaokul ve ilkokul öğrencilerini ziyaret etti.

Okulda polislik mesleği tanıtılarak avantajları ve dezavantajlarının neler olduğu, polislik mesleğine giriş için gereken şartlar ve polislik mesleğindeki birimlerin hangi faaliyetleri yürüttüğü, polislik mesleğinin çalışma şartları konusu ve öğrencilere trafik konularında uymaları gereken kurallar hatırlatılarak öğrencilerin trafikle ilgili farkındalıklarının artırılması amacı ile trafik dedektifi kartları dağıtılarak öğrencilerden trafik kurallarına uymaları yönünde söz alınarak, öğrencilerin merak ettiği konular cevaplandırıldı.

Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Büro Amirliği personelleri tarafından öğrencilere polislik mesleğinin tanıtıldığı not defteri ve kalem ile trafikte hayat kurtaran 8 altın kural broşürü ve trafik dedektifi olmaya söz vermiş öğrencilere trafik dedektif kartları ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ali Rıza Yılmaz, TEOG sınavında 8. Sınıf öğrencilerine başarılar dileyerek, ziyarette kendilerine kapılarını açan Çomak İlkokulu ve ortaokulunun Müdürü Ramazan Demirkol başta olmak üzere Okul Aile Birliği Başkanına, okul idarecisi ve öğretmenleri ile öğrencilerine teşekkür ettiğini söyledi.