Ziyaret kapsamında okul müdürü Şükrü Karadeniz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.Bülent Burç, Bilgisayar  Öğretmeni İrfan Durmuş, Rehberlik Öğretmeni Feyza Yıldız Bahçeci ve öğrenciler, götürdükleri Türk ve Dünya Edebiyatının seçkin eserlerinden oluşan değişik türdeki  kitapları Özel İdare Ortaokulu kütüphanesine hediye etti.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Şükrü Karadeniz, Kardeş Okul Projesinin dünyada ve ülkemizde uzun zamandan beri uygulandığını, kendilerinin de okul olarak ilk defa bir kardeş okul projesini Özel İdare Ortaokulu ile gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Besni'de eğitimin lokomotifi olmayı misyon edinen okullarının bundan sonra da bu tarz çalışmalara devam edeceğini ifade etti.

Kendilerini kardeş okul seçmelerinden ve yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel İdare Ortaokulu Müdürü Haydar Coşkun ise, Kardeş Okul Projesinin eğitim öğretimdeki tanışma, yardımlaşma, dayanışma ve birlikte yapılabilecek birçok proje, etkinlikler anlamında çok önemli olduğunu vurgulayarak, gelecek zamanlarda da değişik çalışmalarla bir araya gelmek istediklerini ifade etti.

Kardeş Okul Projesinin yürütücülerinden Din Kültürü Öğretmeni M.Bülent Burç ve Fen Lisesi Öğrencileri ise yaptıkları ortak açıklamada; "Kardeş Okulun Kütüphanesinin yeni kurulduğunu ve kitap eksiği olduğunu duyunca bu konuda neler yapabileceğimizi düşündük ve öğrencilerimize durumu anlattık. Okul öğrenci temsilcimiz bu konuda girişimlerde bulunarak Türk ve Dünya Edebiyatının seçkin eserlerinden oluşan değişik türdeki  kitapları okulumuz öğrencileriyle birlikte temin ederek  Özel İdare Ortaokulu kütüphanesine hediye etti" dediler.

Özel İdare Ortaokulu Müdürü Haydar Coşkun, Din Kültürü Öğretmeni Ahmet Rençber ve Okul Öğrenci Temsilcisi Dilem Zehra Bahçeci yardımlarından dolayı Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.