Eğitimler kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Vaizi Hasan Kiraz ve Besni İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Özbay tarafından eğitimlerin yapıldığı hafızlık merkezleri ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında hafızlık öğrencileri ile sohbet edilirken, öğrencilerin aldıkları eğitimler hakkında sohbet gerçekleşti.

Hafızlık eğitimi alan öğrencilerin aynı zaman da geleceğin Hakim, Savcı ve doktoru gibi devletin üst düzey yerlerinde olacağını belirten Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "İlçe genelinde okulumuzdaki hafızlık bölümleri ve okulumuzu tanıtmak amaçlı ilçede bulunan imamlarla tanıtım toplantısı yapılmıştır. Hafızlık sınıflarımız Eğitimlerine son derece verimli bir şekilde devam etmektedir.2017-2018 Eğitim öğretim yılında 7. Sınıf 21 tane Öğrencimiz Hafızlıklarını tamamlamak üzere okuldaki eğitimlerine ara vereceklerdir. Bu 21 tane öğrencimiz şu anda hafızlık eğitiminin 3. Turun içindeler. 6. Sınıf 20 tane Hafızlık öğrencimizde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul eğitimlerine ara vererek Hafızlık eğitimlerine yoğunlaşacaklar aynı zamanda hafızlık eğitimine devam ederken TEOG sınavına yönelik derslerde de kuvvetli bir eğitim alacaklar" dedi.

Öğrencilerin almış olduğu eğitimlerde ulaştıkları ileri düzeyler hakkında bilgi de veren Yazar; "Bu 20 tane öğrencimizde hafızlık eğitimlerinde gayet iyi dereceye ulaştı. Okul idaremizin, hocalarımızın kıymetli emekleri ve öğrencilerimizin azimleri sayesinde inşallah bu seviyeler daha da yukarı çıkacak ve Besni bu konuda hak ettiği konuma kavuşacaktır.

Hafızlık Projesinin halk tabanına yayılması ve halkımızın uygulanan projede haberdar olması için her Cuma günü Okul İdaresi tarafından Köy gezileri yapılmış olup, Cuma namazı vaaz ve hutbesinde proje hakkında bilgilendirilmeler yapılmıştır. Emeklerinden dolayı başta İmam Hatip Ortaokulu idarecilerimize, İlçe Müftülüğüne ve hafızlık hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.