Konu ile ilgili bilgi veren Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, 2018-YKS sınavında başarılı olan öğrencilerin doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Besni Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, Tercih ve Meslek Danışmanlığı alanında uzman olan Rehber Öğretmenlerden oluşan bir ekip oluşturulduğunu söyledi.

Besni Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ömer Polat ise, 2018-YKS Tercih Danışma Bürosunun 7 Ağustos – 14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde (09.00–12:00,13:00–17.00) Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nde hizmet vereceğini belirtti.

Bireylerin sınav başarısının çok önemli olduğunu vurgulayan Polat, önemli olanın sınav başarısına paralel bir yerleştirme başarısının yakalanabilmesi olduğunu belirtti.

Bu amaçla profesyonel bir Rehberlik ve Tercih Danışmanlığının şart olduğunu da ifade eden RAM Müdürü Polat, bireylerin ilgi, yetenek ve değerlerinin üst öğrenim tercihlerinde önemli birer faktör olduğunu, kişisel özellikleri ve bireysel tercihleri, ekonomik öncelikleri dikkate alınarak sınavda almış olduğu başarı sırasına göre tercih yapılmasının bireylerde gelecekte mesleki tatmin ve başarının yakalanmasını sağlayacağını söyledi.

Veli ve öğrencilerin YKS danışma merkezine başvurmalarının geleceklerini belirleme adına kendilerinin yararına olacağını da sözlerine ekleyen Müdür Polat, öğrencilere başarılar diledi.