Besni'ye yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Erdemoğlu Ailesi tarafından ilçemize yaptırılan 16 derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

- ERDEMOĞLU; "BESNİ BİLİMSEL OLARAK BÖLGENİN EN ÖNEMLİ İLÇELERDEN BİRİSİ HALİNE GELECEK"

- KAYMAKAM GENCER; "ERDEMOĞLU AİLESİ HERKESİN SEVGİ VE TAKTİRİNİ KAZANMIŞTIR"

- VALİ KALKANCI; "ALİ ERDEMOĞLU'NUN BESNİ İÇİN YÜREKTEN MÜCADELESİNE ŞAHİT OLDUM"

Besni'ye yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Erdemoğlu Ailesi tarafından ilçemize yaptırılan 16 derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yenikent'te yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin yerine yapılan Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin temel atma törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hicri Gürsoy, MUSİAD Adıyaman İl Başkanı Şerif Yıldırım, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eman, Mahmut Erdemoğlu, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Açar, Çakırhöyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ziya Duranay, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ali Helli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Gündüz ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güler, İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Yüksel, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat songur, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Besni Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Salih Çakır, Besni Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fidan, Türk Hava Kurumu Besni Şube Başkanı Ali Deveci ve çok sayıda Besnililer katıldı.

10.000 m2'lik alana yapılacak olan Ali Erdemoğlu Fen Lisesi içerisinde futbol, voleybol ve basketbol sahaları olacak. Modern yapılarla dizayn edilecek olan Fen Lisesi fiziki şartları ve kalitesi ile Adıyaman bölgesinde adından söz ettirecek önemli bir eğitim merkezi olacak.

ERDEMOĞLU; "BABAMIZ HER ZAMAN EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM DEMİŞTİ"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "Rahmetli babamızın çok sözleri vardı. Ben 3 tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Babamız, yaşadığınız müddetçe ilçenize, bölgenize, ülkenize ve milletinize hizmet edin diye emretmiştir. İkincisi hiç bir şey, ama hiçbir şey sizin değildir. Sadece ve sadece sorumluluğu vardır. O sorumluluğunuzu milletiniz ve devletiniz için kullanmayı emretmiştir. Üçüncüsü ise eğitim eğitim eğitim demiştir.

"BESNİ BİLİMSEL OLARAK BÖLGENİN EN ÖNEMLİ İLÇELERDEN BİRİSİ HALİNE GELECEK"

Biz bugün burada Besni'mizin 3 yıldan beri yapılması düşünülen projeyi, devletimizin bütçesinin elvermemesi ya da başka şeylerin daha önemli olması neticesiyle, geçen yıl sayın kaymakamımız bizden böyle bir şeyi yapmamızı rica etti. Bizde başımız gözümüz üstüne dedik ve bugün inşallah Besni’mizde hayırlara vesile olacak Besni Fen Lisesini yapacağız ve Besni bilimsel olarak bölgenin en önemli ilçelerden birisi haline gelecek.

"SAYIN VALİMDEN BESNİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE ÖĞRENCİ ALINMASINI, EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLAMASINI ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM"

Burada biraz serzenişte bulunmak istiyorum. Biz biliyorsunuz Besni ilçemizde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini geçen yıl tamamlayacaktık. Ancak öğretim üyesi ve diğer hazırlıklar yapılamadığı için bu yıla kaldı. Bu yılda inşallah hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlıyoruz. Sayın valimden Besni Mimarlık ve Mühendislik fakültesine öğrenci alınmasını, eğitim ve öğretime başlanmasına özellikle rica ediyorum. Çünkü biz buraya bina yapmıyoruz. Şuan yapmayı düşündüğümüz Fen Fakültesinin rakamsal değeri 8 milyon TL’dir. Mimarlık fakültesine harcadığımız paralar bugün itibariyle 22 Milyon TL’dir. Biz bu paraları bina yapmak için kullanmıyoruz. Biz burada hem ilçemizde, hem de bölgemizde gençlerimiz yetişsin, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iyi eğitim görsün, bölgemiz ve şehrimiz kalkınsın diye yapıyoruz.

"TÜM YAPILANLARI SAHİPLENMENİZİ İSTİYORUM"

Sizden ricam tüm yapılanları sahiplenmenizi istiyorum. Sizler bunu yapınız ki bizim şevkimiz daha da artsın. Bunların yapıldığını gördüğümüz zaman inanın Besni’mize çok daha güzel şeyler yapacağız.

"TÜRKİYE'NİN 8 MİLYAR DOLAR CARİ AÇIĞINI ÖNLEYECEĞİZ"

Bildiğiniz üzere geçen hafta bizim SASA firmamızda Türkiye için çok önemli bir yatırım programımız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan teşvik belgesini bizzat aldım. Burada bilmenizi istiyorum, bu rakam 29 milyar TL’dir. Bu yatırımla biz inşallah Türkiye'nin cari açığına direk olarak 4 Milyar dolar, dolaylı olarak da 4 milyar dolar etkisi olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye'nin 8 Milyar dolar cari açığını önleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte arkadaşlarımız çalışıyorlar.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN RANDEVU TALEBİMİZ VAR VE İLK GÖRÜŞMEMİZDE KONUŞACAĞIM ŞEY, BESNİ MEHMET ERDEMOĞLU ÜNİVERSİTESİ OLACAK"

Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu yatırımlarımızı birebir görüşmek için randevu talebimiz var. Ancak bilmenizi istiyorum, Cumhurbaşkanımızla ilk görüştüğümüzde yatırımları konuşmayacağım. İlk konuşacağım şey, Besni ilçemize Mehmet Erdemoğlu Üniversitesi olacaktır. İnşallah olurunu aldığımız noktasında Besni’mize 2. Fakülte'yi de 3. Fakülte'yi de Allah izin verirse yapacağız. Sizlerden ricam bunu sahiplenmeniz. Bu Besni için, bölge için, ülkemizin gençlerinin iyi eğitim görmeleri için yapılıyor. Herkes gücünün yettiği kadar sahiplensin ve bu projelerin arkasında dursun" dedi.

KAYMAKAM GENCER; "ERDEMOĞLU AİLESİ HERKESİN SEVGİ VE TAKTİRİNİ KAZANMIŞTIR"

Erdemoğlu'ndan sonra konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Bugün çok anlamlı bir program vesilesi ile birlikte beraberiz.  Yaptıkları yatırımlar, sağladıkları istihdam kadar, kazandırdıklarıyla da insanlarımıza faydalı olabilmek ve hizmet etmek adına okullar, yurtlar, camiler, taziye evleri, sağlık tesisleri, fakülte binası ve burada sayamadığım hayır faaliyetleri ile ülkemizde adından söz ettiren, herkesin sevgisini ve taktirini kazanmış olan Erdemoğlu Ailesi tarafından bugün ilçemizde Ali Erdemoğlu Fen Lisesi binasının temelini atıyoruz.

"BESNİ'NİN HER KÖŞESİNDE İŞ ADAMALARIMIZ TARAFINDAN YAPILAN ESERLER GÖRMEK MÜMKÜNDÜR"

Geleceğin Türkiye'sini oluşturacak çocuklarımızın daha donanımlı olmaları ve daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için devletimizin yanında bu kutsal sorumluluğa ortak olan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli işadamlarımız Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu’na huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Besni denildiğinde tarihi kültürü, sıcakkanlı ve misafirperver insanlarının yanında hayırsever iş adamları akla gelir. Besni ilçemizin her köşesinde iş adamalarımız tarafından yapılan çok sayıda eser görmek mümkündür. Bu Besnili iş adamlarımızın eğitime, ilçelerine, doğduğu topraklara ve hemşerilerine verdiği değerin en önemli göstergesidir.

"ALİ ERDEMOĞLU FEN LİSESİ İLE İLÇEMİZİN ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ DAHA GİDERİLMİŞ OLACAK"

Bugün bu eserlere bir yenisini ekleyerek ilçemizin önemli bir eksiği daha giderilmiş olacaktır. 16 derslikli olacak okul projesinde, konferans salonu, spor salonu, laboratuar, spor alanları ve yakında ihalesini yapacağımız 100 kişilik kız öğrenci yurduyla güzel bir eğitim kompleksi olmasını planlamaktayız. Bu çalışmayı Sayın Valimiz Nurullah Naci Kalkancı beyde çok yakından takip ettiler. Desteklerinden dolayı Adıyaman Valimiz Sayın Nurullah Naci Kalkancı'ya, yurt binasının çıkmasında emeği olan TBMM Başkanvekili Sayın Ahmet Aydın'a, Erdemoğlu Ailesi şahsında Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu ile emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu vesile ile rahmetli Mehmet Erdemoğlu amcamızı rahmetle anıyorum. Yapılacak okulun ilçemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

VALİ KALKANCI; "ALİ ERDEMOĞLU'NUN BESNİ İÇİN YÜREKTEN MÜCADELESİNE ŞAHİT OLDUM"

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise; "Eğitim bir ülkenin kalkınmasında, ilerlemesinde ve gelişmesinde en önemli faktördür. Her neye elinizi atarsanız atın, eğitilmiş insanla ancak mesafe elde edebilirsiniz. Gelişmenizi ve kalkınmanızı insan faktörüyle ilerletebilirsiniz. Biraz sonra temelini atacağımız Erdemoğlu Holding, Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin bu ilim ve irfan yuvasının Besnililere, muhtemelen ileriki yıllarda faaliyete geçecek yurtla birlikte çevre ilçelerimizden, illerimizden gelecek öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Adıyaman valisi olarak atandığımda elbette pek çok hayırseverlerimizin olduğunu ama bazılarının ilgi manasında ön plana çıktığını ve hayırlara vesile olması konusunda birbirleriyle yarıştığını gördüm. Ali beyle tanıştık, her zaman iyi niyetle, her zaman müthiş bir heyecanla memleketine yani Besni'ye faydası olmak üzere, hayrı dokunmak üzere her zaman kendisinin yürekten mücadelesine bizzat şahidim.

"KAYMAKAM AHMET GENCER BESNİ İÇİN CİDDİ GAYRETLER SERGİLİYOR"

Rahmetli babaları Mehmet Erdemoğlu'nu rahmetle yad ediyorum. Mekanı Cennet olsun. Servi Erdemoğlu hanımefendileri de aramızda, kendilerine de bizzat teşekkür ediyorum. Besni Kaymakamı Ahmet Gencer çalışmış olduğu ilçesinde bir şeyler kazandırabilmek üzere ciddi bir gayret sergiliyor ve başarılıda oluyor. İsabetli tercihlerle ilçenin gelişmesine, kalkınmasına, eğitimine, ekonomisine ve kültürüne ne lazımsa oraya el uzatmak istiyor. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

"BESNİ HER ZAMAN GÖZ BEBEĞİ İLÇELERİMİZDEN BİRİDİR"

Besni hakikaten kadim bir şehir. Besni her zaman göz bebeği ilçelerimizden biridir. Ben kaymakamlıkta kendi dönem arkadaşlarımdan biliyorum. Besni’ye kaymakam olmak için birbirleriyle yarışırlardı. Demek ki bir bildikleri varmış. Bize nasip olmadı ama değerli kaymakamlarımıza bu şekilde nasip oluyor.

"BESNİLİLER İLÇELERİNİN VE HAYIRSEVERLERİNİN KIYMETİNİ BİLSİNLER"

Besnili hemşerilerimizden de şunu özellikle istirham ediyorum. İlçelerinin kıymetini bilsinler, ilçelerine böyle hayırsever evlatlar yetiştiren insanların kıymetini bilsinler. Ben inşallah bu okulda ailesine, memleketine, vatanına, milletine ve devletine hayırlı olacak, hayırlı işlere vesile olacak, Fen Lisesi öğrencisine yakışır bilim adamlarının, doktorların, mühendislerin, kaymakamların ve valilerin yetişmesini temenni ediyorum. Bu hayra vesile oldukları için, babalarının açtığı yolda babalarının hayır işlerinin, amel defterinin kapanmamasına vesile olan İbrahim ve Ali Erdemoğlu beylere teşekkür ediyorum.

Az önce İbrahim Bey Mimarlık ve Mühendislik Fakültesiyle ilgili bir sitemde bulundu, ama sonrada müjdeyi de verdi. Erdemoğlu vatan üniversitesini de göreceğiz. O fakülte, onun bünyesinde çok daha fazla öğrenci ile çok daha fazla fakülteyle hizmet getirerek eğitim faaliyetini yürütecektir" dedi.

Konuşmalardan sonra İlçe Müftüsü Hanifi Damar tarafından okunan duanın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Erdemoğlu Ailesinin bireyleri tarafından butona basılarak, 16 derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin temeli atıldı.