Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “Hayalimdeki 2053 Türkiye’si” konulu fikir ve kompozisyon yarışmasında Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Kardelen Çırak Türkiye 3.sü oldu.

Türkiye geneli ortaokul ve liseler arası “Hayalinizdeki 2053 Türkiye’si” konulu fikir ve kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı. “Bilim, teknoloji, ekonomi, edebiyat, kültür ve medeniyette nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?” fikrine dayanan yarışmaya Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Kardelen Çırak'ta katıldı.

Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İnanç Kılınç’ın rehberliğinde yazdığı “DÜŞÜMDE” adlı metniyle 8. sınıf öğrencisi Kardelen Çırak, Türkiye 3.sü oldu. Öğrenciye ödülü olarak 5.000 Türk lirası, bir adet tablet PC ve iki günlük yurt içi gezisi verildi. Ödül töreni Şahinbey Belediyesi tarafından Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca dereceye girenlerin yol ve konaklama masrafları Şahinbey Belediyesi tarafından karşılanacak. Dereceye giren ilk 50 eser, Şahinbey Belediyesi tarafından kitaplaştırılacak. Ayrıca Kardelen Çırak'a Türkiye 3'üncülüğünü kazandıran metin, kendisi tarafından ödül töreninde okunacak.