27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılan 2. dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında (TEOG) 120 sorudan 119’unu doğru cevaplayan Atatürk Ortaokulu öğrencisi İrem Doğan Besni birincisi oldu.

2014-2015 eğitim öğretim yılında da 2. dönem TEOG sınavında yine Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Yusuf Çırak Besni birincisi olmuştu.

Elde edilen başarının ardından Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Doğan ve Okul Müdürü Özgür Özalp, öğrencileri İrem Doğan ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Doğan; "Okul müdürümüz Özgür Özalp'ın üç yıl önce okulumuza müdür olarak atanmasıyla başlayan olumlu değişmeler bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir.

Bu kapsamda hem okulumuzun fiziki eksiklikleri giderilmiş, hem de akademik başarıda çok büyük değişimler yaşanmıştır. Son üç yılda okulumuzun TEOG puan ortalaması 105 puan artmış olup, okulumuz ilçe 16'ncılığından ilçe 7'nciliğine yükselerek, %20 başarı artışı ile Besni’de en çok başarı artışı gerçekleştirilen okul olmuştur. Öğrencilerin genel başarılarının yükselmesinin yanında bireysel başarılarımızda göze çarpmaktadır. 2014/2015 eğitim öğretim yılında okulumuz öğrencilerinden Yusuf Çırak TEOG 2'de Besni birincisi olmuştu. 2015/2016 eğitim-öğretim yılında da okulumuz öğrencilerinden İrem Doğan TEOG 2'de Besni birincisi olarak göğsümüzü kabartmıştır.

Haftanın 7 günü okulda ve okul dışında çaba gösteren başta okul müdürümüz Özgür Özalp’a ve okulumuz öğretmenlerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyor, tüm velilerimizi okulumuza destek olmaya davet ediyorum" dedi.

TEOG 2'de Besni birincisi olan Atatürk Ortaokulu Öğrencisi İrem Doğan ise; "TEOG 2'de aldığım bu başarıyı düzenli ders çalışmaya, tekrar yapmaya ve özellikle dersi derste dinlemeye borçluyum. Ben bu zamana kadar Dershaneye gitmedim. Okulumuzda düzenlenen kurslar ve düzenli çalışma ile bunu başardım" dedi.