Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan ödül törenine Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Adıyaman İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Sümer ve Aydın Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, İşitmen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İşitmen, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YAZAR; "TÜRKİYE’NİN BUGÜN VERDİĞİ MÜCADELEDE HATTI MÜDAFAA YOKTUR, SATHI MÜDAFAA VARDIR"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Geleneksel hale getirdiğimiz Besni’den Kahramanlarımıza yarışmamızın Besni’den Kahramanlarımıza Afrin teması için sizlerle bir aradayız. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal harbinin en zor beklide ümitlerin tükendiği zamanda söylediği 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh tüm vatandır' sözü şuan Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlatmaktadır. Evet, Türkiye’nin bugün verdiği mücadelede hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bugün milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, son örneklerini Çanakkale’de, İstiklal harbinde gördüğümüz tarihi bir birlik ve beraberlik içerisindedir.

ASKERLERİMİZİ AFRİN'E TEK YÜREK OLARAK GÖZYAŞLARI VE DUALARLA UĞURLADIK

Besni halkının vatanına, milletine, bayrağına bağlılığı hepimiz tarafından kuşku götürmez bir gerçektir. Bahsettiğimiz bu birlik ve beraberliği biz Besni halkı olarak yürütülen Zeytin Dalı Operasyonuna takviye için 20 Şubat'ta Jandarma Özel Harekat Timini Afrin’e uğurlarken yaşadık. Mehmetçiğimiz Besni’ye girdiği andan itibaren büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Öğrencisinden esnafına, yaşlısından gencine, tüm Besni halkı ay yıldızlı bayraklarıyla tek yürek sokaklara döküldü. Son zamanların en büyük kalabalığına sahne olan asker uğurlama töreninde biz Besnililer; kurbanlar, dualar, marşlar, gözyaşları ve sloganlarla Mehmetçiğimizi düğüne gönderir gibi uğurladık.

Uğurladığımız 70 komandonun içinde bulunan Ertuğrul Akyol isimli askerimiz, sosyal medyadan Besni için duygu yüklü mesaj paylaşarak Besni'ye teşekkür etti.

İşte, bu birlik ve beraberliğin yaşanmasında bizden hiçbir desteğini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız Ahmet Gencer olmak üzere, tüm Besni halkına, okul ve kuruluşlarımıza, çok değerli Besnili iş adamlarımız İşitmen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü İşitmen, Şoförler Odası Başkanı Sayın Mitat Songur, Besni 15 Temmuz Milli İdareyi Destekleme Derneği Başkanı Sayın Yasin Çetin, Polat Doğalgaz A.Ş. adına Mustafa Polat, Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Kılınç ve Zengin Turizm A.Ş. Başkanı Sayın Hicabi Zengin’e teşekkür ederim.

Bu etkinlik, bugünde Besni’mizin bu onurlu duruşunun çocuklarımız üzerinde göstermiş olduğu o büyük ruhun tezahürünü sergilemeleri anlamında bir vesile olmuştur. Gençlerimize, bu duyguları yaşatmak, Milli birlik ve beraberliği kazandırmak için hazırlanmış bu yarışma projesi ile birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerime canı gönülden teşekkürlerimi sunar dereceye giren tüm öğrencilerimi tebrik ederim” dedi.

Yazar'ın konuşmasının ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında 1. olan öğrencilere 1'er adet çeyrek altın ile madalya, 2. olan öğrencilere 1'er adet tablet ile madalya, 3. olan öğrencilere ise 1'er adet eşofman takımı ve madalya verildi.

Ayrıca katkı ve desteklerinden dolayı da iş adamlarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar tarafından plaket takdim edildi.