Enstitüler binasına bir ziyaret gerçekleştiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ yapımı geçen ay tamamlanan binayı gezerek bina hakkında bilgi aldı. Ziyarette Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ramazan GÜRBÜZ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İdris TÜREL, akademik ve idari personel hazır bulunurken Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ enstitü müdürlerine ve çalışanlarına hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yapımı 16 ayda tamamlanan ve Adıyaman Üniversitesi Merkezi Derslikler binasının hemen yanına inşa edilen olan enstitüler binamız 3 Bin 536 metrekare kapalı alana sahip olurken içerisinde 2 derslik, 4 enstitü sekreteri odası, 4 öğrenci işleri, 4 enstitü müdürü, 4 özel kalem odası, 4 büro, 1 çok amaçlı salon, 1 toplantı odası, 1 okuma salonu bulunuyor. Dışarda ise 20 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor.

Ziyaretin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Adıyaman Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olma yolunda adım adım ilerlediği belirterek enstitülerin üniversitelerin geleceği olduğunu ve kendi öğretim üyelerini, bilim insanlarını yetiştirdiği bir kurum olduğunu söyledi. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, binanın Adıyaman’a ve Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek Üniversitemizin geleceğin bilim adamlarını yetiştireceğini ve bunu yaparken de yeni, modern bir binada yapacağını kaydetti.