Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında; fiziksel aktivitenin desteklenmesi ve fiziksel olarak aktif nüfus oranının arttırılması amacıyla geliştirilen Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2017 doğrultusunda, Adıyaman Üniversitesi’ni bu konuda desteklemek üzere Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğünce verilen 50 adet bisiklet Üniversitemize törenle teslim edildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin TAŞ, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KUTLU, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan ÖZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Adıyaman Sağlık Müdürlüğü çalışanları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Tören esnasında kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ “Adıyaman Üniversitesi olarak öğrencilerimize sağlıklı yaşam bilinci aşılamak, çevreyi korumak, doğaya zarar vermemek ve öğrencilerimize zaman ve hız kazandırmak adına böyle bir uygulamayı geçen yıl Şubat ayında başlatmıştık. Bugün ise Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hibe edilen bu bisikletlerle kampus içerisindeki bisiklet sayımızı arttırmış olduk. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda artan obezite ile mücadele adına başlatılan projelere ek olarak yürütülen bu projeyi bizlerde üniversite olarak destekliyor ve yapılan çalışmaları olumlu buluyoruz. Bu bağlamda projeye emeği geçen herkese başarılar diliyor ve çok teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu ise proje hakkında kısa bir bilgi vererek şunları söyledi: "Dünyada tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 70'ini kronik hastalıklar oluşturmaktadır. Kronik hastalıklar için önlenebilir davranışsal risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite (hareketsizlik), tütün kullanımı ve alkol kullanımıdır. Dünya Sağlık Örgütü fiziksel aktivite düzeyinin artırılmasına yönelik hedef ve stratejileri belirleyerek ülkelere yapılabilecekler konusunda önerilerde bulunmakta ve izlenecek yol haritasının çizilmesinde liderlik yapmaktadır. Küresel hedeflerde 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış trendinin durdurulması, inaktif nüfus oranının yüzde 10 azaltılması yer almaktadır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamız kampus içerisinde bisikletle yaşamı geçtiğimiz yıllarda başlatmıştı. Üniversitemiz öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu bu güzel uygulamaya bizler de Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 50 bisiklet hibe ederek desteklemek istedik."