Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Akif Bahçeci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere 14 Eylül’de başlaması gereken 2015-2016 eğitim öğretim yılı, artan terör eylemlerinin turizme darbe vurduğu gerekçesiyle Kurban bayramı tatili sonrasına ertelenmiş ve 28 Eylül 2015 günü başlamıştır.

İktidarın turizm sektörünün ihtiyaçları karşısında, kâr hesabıyla gösterdiği hassasiyeti, söz konusu eğitim-öğretim olunca ne yazık ki gösterememiştir. Oysa özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da artan terör eylemleri ve çatışma ortamının en fazla eğitime darbe vuracağı ortadır. Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin can güvenliğini sağlayacak önlemler alınmadığı gibi çatışmalar nedeniyle hasar gören birçok okulun tamiratı henüz yapılmamıştır.

2015-2016 eğitim-öğretim yılına girerken okulların eğitim-öğretime fiziksel olarak hazır olması gerekir. Zira ilçemizde en çok tercih edilen okullarımızın da içinde bulunduğu birçok eğitim kurumumuzda yaz sezonunda gerekli ödeneğin zamanında ve planlanan şekilde çıkmaması vesilesi ile çalışmalar okulların açıldığı haftaya ancak sarkıtılmış birçok eğitim kurumumuzda bu çalışmalar bile yapılamamıştır. Yine eğitim öğretimin başlamasına rağmen eğitim kurumlarımızın birçoğunda öğretmen ihtiyacı karşılanamamış okulun ilk gün heyecanı ile okullara koşan evlatlarımız öğretmen yokluğu ile hazırlanmamış sınıflardan geri dönmüşlerdir.

Bilim insanlarının ve eğitim örgütlerinin uyarıları dikkate alınmadan, yeterli hazırlık ve altyapı çalışmaları yapılmadan uygulamaya geçirilen 4+4+4 düzenlemesi eğitim sistemimizde yıkım yaratmıştır.

Milli özelliği olan eğitim öğretim sistemimizin şu anda projelendirilen 4+4+4 sisteminin sınıfta kaldığı aşikardır. Bu vesile ile zorunlu 13 yıllık bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim yapılması için hızla çalışmalar başlatılmalıdır. Ülkemizin geleceğini oluşturacak yeni kuşaklar, akıl, bilim ve sanat ortamında barış ve huzur içinde verilen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmelidir. Bu olumsuzluklar Yamalı Bohça misali uygulamalar olan ek bir çalışma ve kırtasiye yığını oluşturan ve okullarımızda yeni uygulanmaya konulan değerler eğitimi çalışmalarının yapılmasını zorunlu kılmıştır. Oysa unutulmamalıdır ki eğitim sistemimizin temeli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi gençlik gibi değerlerle yetişen gençlik oluşturmak öncelikli hedefimiz olmalıdır.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin çağdaş, bilimsel, laik ve demokratik eğitim yapımızın işlemesi için gayret gösteren yukarıda bahsini ettiğimiz olumsuzlukların giderilmesi için çalışan başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve personeli olmak üzere okul idarecilerimizin bu sancılı süreci göğüsleyen değerli öğretmenlerimizin ve geleceğimizin teminatı  kıymetli öğrencilerimizin  yeni eğitim öğretimin yılını gönülden kutluyor, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak  Çağdaş, Bilimsel ve Sanatsal eğitimin  verildiği Dogmatik Düşüncelerden arındırılmış  eğitim camiamızın her ortamda yanında olacağımızı kamu oyu ile paylaşıyoruz” dedi.