Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın ve Proje Koordinatörü Yaşar Gülten ile birlikte yapılan kütüphaneleri yerinde gezerek incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında okullarında kütüphane bulunmayan ya da atıl durumda bulunan 5 ortaokula (Atatürk, Kutluca, Güzelyurt, Sayören, Kızılin) Z-kütüphaneler kazandırdıklarını söyleyen Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Kütüphanelerimizin kapı, pencere değişimleri dahil olmak üzere iç-dış boya badanaları ile donatım malzemeleri, kitapları ve bilgisayar malzemeleri projemiz kapsamında karşılanarak kütüphanelerimiz tamamlanmıştır.

Öğrencilerimizin ihtiyaçları ve bilgi çağının taleplerinin, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirdiğini ve teknolojinin kullanımında da iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler getirdiğini dile getiren Kaymakam Gencer, ''Bilgiye erişiminin ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okur-yazarlık becerilerin toplumların önceliği durumuna gelmiştir. 5 Ortaokulumuza kurduğumuz yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z- kütüphanede öğrenciler okumanın keyfine, bilgiyi keşfetmenin heyecanına,  varacak. Ders çalışmak gençlerimiz için eğlenceli ve verimli hale gelecek.

Projede emeği geçen Proje Koordinatörü Yaşar Gülten hocamı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.