Varoluşu itibarıyla mesleki başarı düzeyinin akademik başarı düzeyine göre daha ileride olması gerekirken, okulun akademik başarısının da mesleki başarısı gibi yüksek olduğu görülüyor. Özellikle son yıllarda yapmış olduğu projelerle ve okuldaki sosyal etkinliklerle sıkça adından söz ettiren Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yılki ÖSYM başarısı ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Okulda bu yıl 9(dokuz) öğrenci 4 yıllık lisans programlarına yerleşti. Bu fakültelerden dördü öğretmenlik olmak üzere, bankacılık ve finans, sosyoloji, işletme, kamu yönetimi gibi ilerisi parlak bölümleri teşkil ediyor.

Öte yandan 36 (otuz altı) öğrenci ise bankacılık ve sigortacılıktan bilgisayar programcılığına, halıcılık ve kilimcilikten diyalize, ameliyathane hizmetlerinden harita ve kadastroya, özel güvenlik ve korumadan sağlık kurumları işletmeciliğine, muhasebe ve finansmandan turizme otel işletmeciliğine, bilgisayar teknolojilerinden işletme yönetimine, sosyal güvenlik hizmetlerinden yaşlı bakımı ve birçok meslek yüksek okulu kazandı.

   Okulda mezun öğrenciler heyecanı yüksek, idealleri olan öğrenci profilini oluşturuyor. Bunun için istedikleri fakültelere yerleşmek için yeterli puan alamayan öğrencilerin bir çoğu seneye tercih yapacaklarını ve istedikleri bölümü kazanacaklarını beyan ederek bu yıl tercih yapmamış durumdalar. Bu durum göz önüne alındığında okulun Üniversiteye öğrenci yerleştirmedeki başarı yüzdesi % 84’lere ulaşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş, bunun bir başlangıç olduğunu, okula bu yıl açılan Anadolu Teknik Programının da mezun vermesiyle birlikte bundan sonra her geçen yıl üniversiteye yerleştirilecek öğrenci sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini beyan etti. Bununla birlikte okulun hali hazırdaki projeler ve sosyal etkinliklere yenilerinin de eklenerek adından söz ettirmeye devam edeceğini bildiren Tutuş, özelikle Milli Eğitim Bakanlığının “Okullar Hayat Olsun Projesine” okulun da dahil olmasıyla okulun tüm imkanlarını velilerin ve bölge halkının hizmetine sunacağını ifade etti. Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bölgenin parlayan yıldızı olacağını da sözlerine ekleyen Okul Müdürü Tutuş; “Bu vesileyle bu başarının yakalanmasında bizlere her zaman destek olan Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul idarecilerine ve emeğin asıl sahibi öğretmenlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

 

OKULUN BAŞARI TABLOSU: