Besni Toplum Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü M.Murat Göğüş, AR-GE Birimi Çalışanları Sedat Seçkin Bozkurt ve Yaşar Gülten ile ortaokul müdürleri katıldı.

Toplantıda tüm okulların son 3 yıllık SBS verileri analiz edildikten sonra 2012 SBS sonuçları derinlemesine incelendi. Tercih işlemlerinin önemi üzerinde durularak ve Besni Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün bu süreçteki çalışmaları üzerinde konuşuldu. Okul müdürlerinin 2013 SBS’ye yönelik önerileri ortak olarak kabul edildi. Bu önerilere göre, çıkışlarda ekstra 1 ders yapılması, aylık rutin deneme sınavları yapılması, deneme sınavlarının çok hızlı, sürekli ve şaibesiz yapılması gerektiği, veli ziyaretlerinin düzenli olarak yapılması gerektiği kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca rehberlik servisinin daha etkin olarak kullanılması ve devamsızlık durumlarında ceza unsurunun (korkutma) aktif olarak yapılması gerektiği, veli toplantılarının içeriklerinin değiştirilerek velilerin aktif katılımlarının sağlanması, kaynak kitap temini ve düzenli olarak okullara adil dağıtımının sağlanması, zümre toplantılarının düzenli olarak okul ve çevre şartlarına uygun olarak yapılması ve halk eğitim merkezi bünyesinde kursların açılması konularında karar alındı.