Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda ´Beslenme Dostu Okul´ programı sertifika töreni gerçekleştirildi. Törene Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, 260 okul yöneticisi katıldı. Sağlık Bakanlığı ile Milleğitim Bakanlığı arasında 2010 yılında imzalanan protokol ile yürülüğe giren Beslenme Dostu Okullar projesinin amacı; koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Okulumuzu temsilen törene katılan okul müdürümüz Nevzat AVŞAR konu ile ilgili olarak; Adıyaman´ da 19 okul Besni´ de ise 2 okula verilen, Beslenme Dostu Okul Sertifikasını okulumuzn almış olması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir, dedi. 2015-2019 stratejik Planımızın hedefleri arasında yer alan Beslenme Dostu Okul Sertifikasın 2017 yılının henüz başında almış olmamızda okulumuzun bütün personelinin emeğinini olduğunu ve bu başarının tesadüfü değil sistemli bir çalışmanın sonucu olduğunu belirtten okul müdürümüz Nevzat AVŞAR;

''Okulumuzun Beslenme Dostu okul Sertifikasını almaya hak kazanmasında emeği geçen bütünn personelimizi ve ilçemizde bu sertifikayı alan iknci okul olan Servi Erdemoğlu Mesleki ve teknik Anadolu Lisesini tebrik ediyorum'' dedi.