Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 19. Besni Eğitim Bayramı etkinlikler kapsamında düzenlenen resim yarışması ödül töreni ile devam etti.

Resim yarışmasında birinciliği Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet Metin Kebapçı olurken, ikinci yine Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nurşen Ünsal, üçüncü ise Şehit Bekir Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Işıl Uncu oldu. Öğrencilere madalya ve ödülleri takdim edildi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ve Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kermes ile BEFSAD Derneğinin fotoğraf sergi açılışları gerçekleştirilerek sergiler gezildi.

Sergi açılışının ardından 19. Besni Eğitim Bayramı kortej yürüyüşü ile devam etti. Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Kaymakamlık binası önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından Kaymakamlık binası önünde folklor ekibi gösterisi yapıldı.

Etkinliğe Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Savcı Emre Vurmaz, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Mustafa yonarkol, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, BEV Başkanı Ali Balta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BALTA; " VAKIF OLARAK YAPILAN ÇALIŞMALARIMIZ BURADA SAYMAKLA BİTMEZ AMA İHTİYAÇLARA GÖRE ELBETTE YETERSİZDİR"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan BEV Başkanı Ali Balta, eğitimin ülkelerin ve onu oluşturan bireylerin hep birlikte gelişmesi, kalkınmış ve refah içerisinde bir toplum olabilmesi için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Balta; "Toplumsal gelişimde kadınlarını geride bırakan bir toplum, medeniyet yarışında tek ayakla koşan maratoncu gibidir, kaybetmeye mahkumdur. 20 yıl önce kurduğumuz Besni Eğitim Vakfında önceliğini ihtiyaç sahibi ve başarılı kız çocuklarının oluşturduğu 3 binden fazla öğrenciye 4 milyon TL'den fazla burs verdik. Besni Eğitim Vakfı olarak, başarı burslarının yanı sıra Besni Meslek Yüksekokulunu ve Besni Eğitim Vakfı İlk Öğretim Okulunu açtık, okulları tamir ettirdik, okulların ihtiyaçlarını giderdik ve  başarılı öğrencileri ödüllendirdik. Besni Eğitim Bayramı vesilesiyle, Besni'mize alanında uzman bilim insanları, siyasetçiler, yazarlar, sanatçılar ve çok sayıda değerli şahsiyetler getirerek Besni'mizi tanıtarak onlara kültürel zenginliklerimizi anlattık.

Besni Eğitim Vakfı hayatımızın her alanında eğitim eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunarak çağdaş, demokratik, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, vatanını milletini, bayrağını seven bireyler yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Vakıf olarak yapılan çalışmalarımız burada saymakla bitmez ama ihtiyaçlara göre elbette yetersizdir. Demek ki bize ve bize gönül verenlerin sayısının arttırılması gerekir. Öyleyse  dayanışma halinde olmalıyız. Sizlerin küçücük katkılarına ihtiyacı olan, çok büyük hayallerin sahibi çocuklarımız var. Lütfen onlara kulak verin. Çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesinde sizin de katkınız olsun. Bu anlamda herkesten  destek bekliyoruz. Kapımız hepinize açıktır. Çünkü vakıf, dayanışma demektir, gönüllü katılım ve yardım demektir.

Bütün bu bilgiler ışığında, geleneksel hale getirmiş olduğumuz, Dünya’da eşi ve benzeri olamayan Besni Eğitim Bayramımızın geçen sene  18’ncisini FETÖ Terör Örgütünün ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yapmış olduğu hain saldırı ve bu kapsamda ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle Adıyaman Valiliğimizin almış olduğu karar doğrultusunda kutlayamamıştık. Umarız Ülkemiz bundan sonra böyle sıkıntılı günler yaşamaz ve bu sene 19.sunu kutlayacağımız Besni Eğitim Bayramımızı gelecek senelerde de kutlamaya devam ederiz. Daima bizlere destek olan Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Milli Eğitim camiamız, öğrenciler ve öğretmenlerimiz, tüm sivil toplum örgütleri, Besni halkı ve tüm eğitim gönüllülerimizi, Besni Eğitim vakfı adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum" dedi.

KAYMAKAM GENCER; "BESNİ'NİN İŞ ADAMLARI MEMLEKETLERİNE VE HEMŞERİLERİNE DEĞER VERİYOR"

Balta'dan sonra konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Eğitim gibi önemli bir konuyu gelenekselleştirerek bayram havasında kutlamak, Besni sevdalılarının eğitime ve çocuklarımıza verdiği önemin en iyi göstergesidir. Bugün bizlerin geleceğin Türkiye'sini oluşturacak çocuklarımıza almalarını sağlamaktır. Ülkemizin 2071 hedeflerine ulaşabilmesi eğitim alanında gerçekleştirdiği atılımlarla ve başarılarla mümkün olacaktır.

Bizlerde bunun bilinci içerisinde ilçemizdeki çalışmalarımızla eğitimi en öncelikli konumuz halinde tutmaktayız. Değerli arkadaşlar, Besni denildiğinde tarihi kültürü sıcakkanlı ve misafirperver insanlarının yanında hayırsever işadamları akla gelir.

Özellikle Besnili hayırsever işadamlarının ilçemizde yapmış oldukları okullar, yurtlar, camiler ve taziye evleri Besnili işadamlarımızın eğitime, ilçelerine, doğduğu topraklara ve hemşerilerine verdiği değerin en önemli göstergesidir. 

2017 YILI İÇİNDE 11 OKUL VE 136 DERSLİK BESNİ'YE KAZANDIRILMAKTADIR

Daha önce yaptığım konuşmalarda da 2017 yılının Besni'de eğitim alanında yatırım yılı olacağını söyledim. 2014 yılında Erdemoğlu Holding tarafından temeli atılan ve 2018 yılında açılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bitmek üzere. Bu vesile ile Mehmet Erdemoğlu amcamızı rahmetle anıyorum. Bugünde kendisini hayırla yad ettiren oğulları tarafından ilçemizde bir çok hayır faaliyeti devam etmektedir.  Bunlardan en sonuncusu Ali Erdemoğlu tarafından daha önce müjdesi verilen Fen Lisesidir. Binanın projesi hazırlanmış olup kısa zaman içerisinde temeli atılacaktır. 16 derslikli olacak olan Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin ilçemizde olduğu kadar, bölgemizde de projesi ve eğitim kalitesiyle adından söz ettirecek bir okul olmasını planlamaktayız. Bu fedakarlığı yapan işadamlarımız Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu'na huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Değerli misafirler; 2017 yılı içinde toplamda 11 okul ve 136 derslik ilçemize kazandırılmaktadır. Bu sayı Besni tarihinde şimdiye kadar 1 yılda yapılan eğitim yatırımı rekorudur. Bu rakam toplam derslik sayımızın yaklaşık %20 artışı anlamına gelmektedir.

Ayrıca buradan bir müjdeli haber daha paylaşmak istiyorum. Bir işadamımız tarafından 4 derslikli bir köy okulu yapımı sözü alınmıştır. Kasım ayında inşallah onunda protokolü imzalanacaktır.

Bu yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere, Adıyaman Valimiz Nurullah Naci Kalkancı'ya, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve iş adamlarımıza Besni adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Erdemoğlu Ailesi tarafından Demirciler Çarşısına yapılan Meyan Şerbetçisi Hüseyin Amminin heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra KYK Kız yurdu konferans salonunda "Üniversitenin Besni'ye Eğitim, Kültür ve Ekonomik Anlamda Sağlayacağı Katkılar" konulu panel gerçekleştirildi. Denizbank A.Ş. Ekspertiz ve Gayrimenkul Grup Müdürü ve BEV Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran'ın yönettiği panele konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi kurucularından Mustafa Gündüz ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu katıldı.

Panelin ardından Besni Öğretmenler Korosu, Sanatçılar Mesut Taşdemir ve Latif Doğan Besnililere müzik ziyafeti sundu.