Olay, Yenikent’te meydana geldi. Okul Müdürü Bekir Söylemez'in arabası 6 ay önce kundaklandı. Müdür Bekir Söylemez, polise verdiği ifadesinde Hicabi A. isimli şahıstan şüphelendiğini söyledi. Gözaltına alınan şahıs ifadesi alındıktan sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Daha sonra yaklaşık 1 ay önce Müdür Bekir Söylemez’in evinin kapısı ve kapı önünde bulunan ayakkabılar yakılarak kundaklandı. Müdür Söylemez, bu olayında şüphelisi olarak yine Hicabi A.’ı gösterdi. Yine gözaltına alınan şahıs suçlamaları reddetti. Şahıs serbest bırakıldı.

SİLAHLI SALDIRI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Son olarak Okul Müdürü Bekir Söylemez’in evinin kapısına 5 el ateş edildi. Olay yerine gelen ve güvenlik kameralarını inceleyen polis olayı Beytullah Y. isimli şahsın gerçekleştirdiği ve Ali A.’nın yardım ettiğini tespit etti. Şahsın silahlı saldırısı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İfadelerden yola çıkan polis ekipleri olayı azmettirdiği iddia edilen Hicabi A’.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Olayda kullanılan silah şahısların yer göstermeleri sonucu Besni Organize Sanayi Bölgesinde bir duvarın dibinde atılı halde bulundu.  Ali A. ile Beytullah Y. suçlarını itiraf ederek, kendilerini Hicabi A.'nın azmettirdiğini ifadelerinde söyledi. Hicabi A. ise suçlamaları kabul etmedi. şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Adli makamlara sevk edilen 3 şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahıslardan Beytullah Y. ve Hicabi A.’nın daha önceden çeşitli suçlardan kaydının olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.