Edinilen bilgilere göre, Sıratut Mahallesi 409 Sokak içerisinde bulunan bir binaya yerleşen Suriye uyruklu kadın burada kendisince bir muayene yeri açtı. Herhangi bir resmiyeti bulunmayan muayene açan Suriyeli kadın, burada kadın hastalıklarıyla ilgili kendisine gelen kadınları muayene etti. Zaman zaman yaşı küçük olan kız çocuklarına da kürtajda yaptığı iddia edilen kadın, her müşterisinden 50 ile 100 TL arasında bir ücret talebinde bulundu. 
Çok sayıda kadının sürekli binaya giriş ve çıkış yaptığını görerek durumdan şüphelenen vatandaşlar polis ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri belirtilen adrese operasyon düzenledi.  
Yapılan operasyon kapsamında ev içerisinde muayene olamaya gelen çok sayıda kadın ile ilaçlar, ultrason cihazları, tıbbi malzemelerle karşılaşıldı. Konuyla ilgili olarak Suriyeli ve kendisini ebe olarak belirten diploması bulunmayan Suriyeli kadın gözaltına alındı.  Evde bulunan cihazlar ise polis tarafından el konuldu. Muayene olmaya gelen 6 kadın ise haklarında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan gözaltına alınan Suriyeli kadının Gaziantep'te de bu tür işler yaptığı daha sonra Adıyaman'a geldiği öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

adıyaman cihan haber