15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişiminin ardından Besni'de yapılan huzur ve güven operasyonları yol uygulama noktalarında çeşitli suçlardan araması olan 475 kişi yakalandı.

Besni İlçe Jandarma Komutanlığı ve Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yenikent Betaş mevkiinde ortaklaşa yapılan yol uygulamasında araması olan 130 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Ortaklaşa uygulamanın haricinde Besni İlçe Emniyet Müdürlüğünün yaptığı diğer uygulamalarda araması olan 46 kişi yakalanırken, Besni İlçe Jandarma Komutanlığının sorumluluk alanlarının bulunduğu uygulamalarda ise toplam 299 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.  

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Besni giriş ve çıkışlarında yol kontrollerini artıran güvenlik güçleri, FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarını ve diğer suçlara karışanları yakalamak için yoğun çaba gösteriyor.

İlçenin girişlerinde ve ana güzergahlarda yol kontrollerini devam ettirerek başarılı çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, araçları da inceleyerek evrakı eksik olanlara cezai işlem uyguluyor.