Kaza, Kısas Mahallesi civarında yaşandı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu tarım işçilerini seraya götüren Atilla Ateş idaresindeki 63 DP 614 plakalı minibüs ile sürücüsü henüz öğrenilmeyen 38 KV 746 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucu minibüs yol kenarına devrildi, otomobil de tarlaya uçtu. Kazada otomobil sürücüsü yaşamını yitirdi.

KAZA YERİNDE CAN PAZARI YAŞANDI

Kazada sera işçileri de minibüsten yola savruldu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve ambulans ekibi sevk edildi. Adeta can pazarının yaşandığı olay yerindeki yaralılar, ambulans ve yoldan geçen vatandaşların araçlarıyla Şanlıurfa'daki hastanelere taşındı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan Sera Baylan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Acı haberin ardından, aryalılardan Hamit Kaya’nın da yaşamını yitirdiği öğrenildi. Böylelikle kazada ölenlerin sayısı da 3’e çıktı. Ölenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yaralı 17 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Öte yandan kazayı haber alan tarım işçilerinin yakınları da hastanelere koştu. Acil servisin önünde bekleyen yaralı yakınları gözyaşı döktü. Kazadan dolayı yol uzun süre trafiğe kapatıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

02haberler.com