Olay, Besni'ye bağlı Eğerli (Cencere) köyünde meydana geldi. Arazi paylaşımı nedeniyle babası ve kardeşleriyle sorunu olduğu iddia edilen Salih A., arazide çalışan ailesini katletti. Evli olduğu öğrenilen 35 yaşındaki Salih A. isimli şahıs, önce babası Hamdi Albay’ı, ardından ağabeyi Hicabi Albay'ı, daha sonra ağabeyinin eşi Serpil Albay'ı ve yeğenleri 3 yaşındaki Devran ile 2 yaşındaki Ceyda’yı tek kırma tüfek ile vurdu.

5 kişiyi öldüren şahıs daha sonra elinde bulunan silahla kendisine ateş ederek intihar teşebbüsünde bulundu. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan şahıs önce Besni Devlet Hastanesine, ardından da Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Besni İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, yakınları ise olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Ayrıca Gaziantep'te ikamet eden aileden olayı duyan Hamdi Albay'ın eşi Cemile Albay'ın, Gaziantep'teki evinde kalp krizi geçirdiği  öğrenildi.

Olay yerinin incelenmesinin ardından 5 cenaze, olay yerine gelen cenaze araçlarıyla Besni Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazeler daha sonra ise Malatya Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.