Allah zülce lal hazretleri bütün insanları doğru ve hakikat yoluna sevk etmek için zaman, zaman, insanlar arısında seçmiş olduğu peygamberler aracılığı ile onları suuflar ve kitaplar göndermiştir. İlki Adem aleyhüsselamdan başlamış olmak la beraber sonuncusu ise bizim peygamberimiz hazreti Muhammed (sas) efendimizdir. Ve en son gönderilen kitapta ona indirilen kuranı kerimdir.

Kuranı kerim: Allah kelamıdır, peygamberimize vahiy yolunduğu gibi hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar tevatür yoluyla gelen tek kitaptır.

Diğer kitapların, yani zeburun, tevratın, incilin ve suuflardan hepside birçok değişikliğe uğrayıp asli vasfını kaybettiği halde bizim kitabımız kuranı kerimde hiçbir değişiklik olmayarak bir dört yüz senedir, aslını mahafaza etmektedir. Çünkü Allah zülce lal hazretleri, kıyamete kadar kuranının muhapızı benim diyor. Allah’ın muhafıza ettiğini kim değiştirebilir? Kimin Haddine?

Hicri suresi ayet 9 (şüphesiz ki o Kuranı Kerimi biz indirdik biz. Ve onu biz elbette muhafaza edeceğiz) ayetin açıkça beyan ettiği gibi Kuranı Kerimi hiç kimse değiştiremez çünkü ayettende anlaşıldığı gibi Kuranı Kerimin muhapızı Hz Allah’tır

Kuranı Kerim Hz. Peygamber (s a s) in ebedi bir mucizesi olduğu gibi dünyanın sonuna kıyamete kadar bütün insanlara her iki dünyada da bir hidayet kaynağı olacak ve onlara her hususta kılavuzluk edecek olan sönmeyen en kuvvetli ilahi bir nurdur.

Kuranı Kerim ; her devrin ve aynı zamanda her milletin hitabı olmak üzere gönderildiğinden muhteviyatı bakımından da, dünyada yaşayan bütün insanlığı içine alacak kadar da geniştir. O en İbtidai insanlardan, en yüksek ilim ve fikir adamlarına fakirlerden, zenginlere kadar herkesi ilgilendiren emir ve yasakları ihtiva ettiği gibi fertler ve topluluklar için gerekli bütün esasları ve yaşama şartlarını açık ca bildirmiştir.

Allah’ın kelamı alan Kuranı Kerim yalnız insanların imanlarına akidelerine ve ibadetlerine Hitap  eden ilahi, bir kitap olduğu gibi esasında Kuranı Kerim beşeri ve medeni hayattan Adalet’ten ahlak ve faziletten şefkat merhamet aynı zamanda sosyal yardımlaşma, hak ve hukuka rivayet gibi yüksek ahlaki duygulardan kahramanlıklardan da bahsederek, akla, ve iradeye çokta önem verir.

Kuranı Kerim; ilmi alimleri hikmeti ile hakimleri manevi güzelliği ile ruhları, yüksek nuru ile de alemleri aydınlatan sönmeyen ebedi bir nurdur.

Tarihte Müslümanlar kuranı kerimin prensiplerine sarıldıkları müddetçe ilerlemişler. Medeniyetler kurmuşlar yükselmişler hem de bir aşiret iken imparatorluk kurmuşlar Dünyada söz sahibi olmuşlar bir devri kapatıp bir devri açmışlar topu icat etmişler Tahtır Bahar (deniz altı) Allah kelamı olan kuranı kerim yalnızca Müslümanlara değil aynı zamanda bütün insanlığı aydınlatan rahmeti bir nurdur.

Saygılarımla